Sayang, Tidur Dengan Aman, Ya?

 

Comel,kan? Ni la Amoon.. boleh panggil Moon / Moon Moon .. kesian dia dah berapa hari tak dapat tidur.. Hari ni dia dah dapat tidur dengan tenang sekali.. untuk selama2nya..

Dia meninggal pukul 4.30 pagi hari ini iaitu May 16,2012.. dlm tempoh 45hari kakak dia, Adan meninggal kerana dilanggar kereta..

Semenjak Adan dah tak ada Moon tak aktif sangat mcm waktu Adan masih ada.. dia sendiri yg saksi depan mata dia kakak dia kena langgar.. langsung tak berkelip mata.. dia tengok Adan yg terlantar kat atas jalan..waktu tu Adan cuba nak main terjah2 Moon dari seberang jalan.. kesian..

Bila Adan dah tak ada,dia duduk kat tingkat atas bawah katil tempat Adan dengan Moon selalu main dgn tidur…

Selalunya kalau lepas makan, diorg selalu jilat muka sama2.. tolong jilatkan muka, badan.. tolong bersihkan badan masing2.. Bila Adan dah tak ada, tak ada nak tolong jilatkan dia..

Akhirnya, seminggu lepas sewaktu nak hampir hari ke 40 Adan pergi, dia dah sakit2..demam.. ingatkan demam biasa..pergi vet, katanya xada apa.. hanya lemak bengkak.. tapi badan dia bisa..dari nak makan terus langsung tak nak makan.. duduk terperuk celah katil.. tempat2 kita tak nampak dia..

Dalam hati, dengan harapan dia boleh sihat semula.. tapi apakan daya,memang Amoon rindu sangat dengan Adan.. Adan tengah tunggu dia agaknya.. tak apalah.. hati aku sedih dengan dugaan yg xabis2 menimpa ,tapi aku redha.. dari dia terus sakit,kaki dah tak larat jalan,sakit bisa badan,pemergian ini utk kebaikan dia..

Sekarang, dah tak ada Amoon yg reti jilat muka aku tiap kali klu duduk dekat dia.. tak ada yg selalu nak abiskan makanan ..tak ada yg nak berebut makan lagi.. tak ada tangan yg mengapai bila org nak makan kat atas meja..

Amoon akak bijak..  Dulu kecik2, masa lahir,akak juga yg sambut Amoon, Adan dgn Adin..  sekarang 3-3 ekor dah tak ada dengan akak.. 3-3 dah tak boleh tidur dgn akak.. Amoon, Adan, Adin dah tidur sama2..  akak rindu sayang korang..  Andai ada jodoh kita jumpa kat sana,jgn lupa jumpa akak,ya?? Akak rindu nak peluk tidur dengan semua kucing akak dengan selimut yg korg sentiasa tidur lena bila tidur atas tu..

Amoon, semoga tenang kat sana.  Nanti jilat Adan, Adin dengan anak anak Amoon kat atas sana ya??  Akak sayang Amoon.. Tidur lena sayang..  😥

 

 

p/s : aku boleh tersalah post kat blog lagi satu.. ahaiii…. =( skrg baru dapat re-post balik kat blog ni.. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s