Majlis Tahlil dan Majlis Tunang

Jan 29,2011 – cukup sudah 40 hari pemergian Baba.

Pada masa yang sama berlangsungnya juga majlis pertunangan.

Eh, bukan aku punya.. Gila hapeee?? Kakak saudaraku, kak Ya.. Tapi kisah yg berlaku hari ni ,alahai… sadiss betul utk aku… Apa2 pun, aku nak dedicate khas this week and this post utk PMS (Pre-Menstruation Syndrome) sebab buat hari aku ini sangat kelam kabut.

Oh well, xcukup dgn PMS yg dah melebihi batas kali ini, ditambah pula dgn Menstruation yang hampir buat aku rasa separuh mati pagi tadi. Kaki dah sejuk, nak muntah, mengigil2.. aku dah tak larat nak bangun.. nak cakap pun dah tak bermaya.. Mama dah bising2 suruh bersiap, tapi aku mmg tak mampu.. akhirnya, tuala diambil dan menuju ke bilik mandi, aku hanya mampu gosok gigi dan cuci muka. Hampir pitam yaa dalam tandas tu..Β shivering yg agak menjadi2.. Aku gagahkan sarung baju kurung yg xbergosok dan gerak ke Pontian.

Sampai je ke rumah Kak Ya, aku terus minta bilik… “Bilik plss, dah xlarat dah ni”.. Nampak katil, aku terus… ‘Baaaammmmmm’ atas katil.. Fuhh.. heaven for a while. tapi sakit tu masih ada.. kesan ubat baru nak terasa lepas 50minit. gila laammaaaa, oiii~ Org luar sibuk siap2 kan barang utk bertahlil, aku plak bertarung nyawa atas katil.

Buka je mata, majlis tahlil dah tamat. Tunggu giliran Majlis Tunang Kak Ya. Terserempak plak dgn cousins lain. Diorg dgn pamtasnya tanya, “puas tdo?” .. haha~ aku just gelak je. . Diorg cakap nak hempuk aku sbb nmpk aku tdo. uhuii. SOrry my dear cousin, aku senggugut.. ni mandi pun tak lagi.. dgn bau minyak angin.. ahaii.. malu aku nak jumpa org.

Mama ajak makan. sbb xnak sakit ulang balik.. nanti tambah gastrik plak kang.. Ohoii..malunya nak makan.. dah la tdo,pastu dah bangun terus p makan??? xpela.. utk kesihatan badan jua. Dan sambil2 makan, rombongan tunang lelaki sampai. OK.. Ruangan tamu penuh sudah. tak dapat dgr pun apa yg mereka bincangkan.

Yg penting, aku mampu tangkap gambar.. hahaa~ dgn keserabaian yg terserlah.. sampai ada org ingat aku umur 15thn dgn berpakaian begitu.. weeee~

After Asar, gerak balik rumah. menunggu rancangan AJL 26 pukul 9.00 malam. Perut masih meragam sehingga sekarang.. Oh Mens……

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s