UM Minggu Haluan Siswa 2011/2012

Haa.. semalam iaitu, September 10, 2011 secara rasminya Minggu Haluan Siswa (MHS)2011/2012 di Universiti Malaya telah pun tamat utk Kolej Kediaman Keempat (KK4) sahaja.. Kenapa bukan September 9? Sebabnya kitorg KK4 ada extra activities dan yang paling penting Majlis Sambutan Hari Raya!! wohooo!!

Utk MHS ni xnak cite pjg2 sgt. Cukup aku bagi ringkasan je,ok? Hahhahaa! Alrite~

  • Standard la orientation dgn ragging, rush, bla bla bla tu.. tu juga la yg aku alami.. sama macam time kat unikop tu,sama juga la kat sini.. hahhaa!
  • Bezanya UM ni dgn yg lain ialah Cheers. Tradisi mereka yg xpernah ditinggalkn.. mmg sgt hebat.. mula2 mmg la rasa malu nak cheers.. nak jerit tu alahai… tapi, bila dah lama2 kena serap dalam kepala ni, sampai hilang aku + budak2 lain cheers sepanjang minggu.. haha! paling best ialah time malam penutup kat Dewan Tunku Chanselor (DTC).  sampai nak deaf telinga ni. wkakaa!
  • kitorg dibekalkan dgn 2 helai baju. Yg paling best n syiok, 2 baju tu kitorg terpaksa reused sepanjang 6 hari tu.. tiap2 malam gantung nak bagi hilang basah peluh yg lenjun tu akibat berlari bila pergi ke DTC & Faculty. Tu xtermasuk time aktiviti tarian & cheers. Fuhhh! Busuk? Org yg duduk sebelah tu la yg tau busuknya mcm mana.. hahahaa!! xde masa nak basuh sbb tdo pkl 1am, bangun pkl 4.15am.. tarakk masa itu baju mau kering.
  • aku ni yg jarang makan nasi 3 kali sehari, sedangkan aku biasa makan nasi 1minggu sekali, terpaksa merelakan hati utk makan nasi2 tu.. kumpul tenaga,beb! Lu ingat senang nak lari dari KK4 ke DTC & Faculty? klu pengsan, bikin malu sama aku.. hahhaa!!
  • Pembantu Mahasiswa atau lebih dikenali sbg PM, semua muka dah macam abg kakak aku tgk.. tapi aku tau, at least paling teruk umur diorg aku fikir pun maybe sebaya aku atau 23 mcm tu.. ye la. budak degree,kn? Last2, semua tu ahaiii.. budak2 lagi… adik2 aku.. jauh beza pun besar juga.. rasa geli hati je dapat tau.. haha! merasa aku panggil budak2 bawah aku, kakak.. ngeh3.. selalunya org lain je panggil aku kakak.. haha!!
  • Mostly semua juniors yg masuk tu ialah budak2 Matriks/ STPM. Umur 19 & 20.. Huh.. rasa lawak pun ada.. sbb muka semua budak2.. muka macam aku baru masu diploma dulu.. aku pun dah terikut2 sekali perangai diorg.. jadi kebudakan2.. mostly diorg ingat aku ni budak matriks.. muahaha~ muda x muda.. bahagia~ peluang nak jadi muda,, klu kat luar org asik panggil aku kakak je.. bosan! hahaha!
  • nak tau aku punya KK4 mcam mana? Fakulti mcm mana? Korg just imagine tiap2 hari aku nak ke kolej, bukit bukau menunggu bila aku teringatkan katil.. hahhaa!! redha je la.. klu xkurus juga.. tak tau la mcm mn lagi nak kurus… hahahkk!!
Rasanya tu je la yg dapat dirumuskan dari MHS ni.. hehee~ After this,kelas pun nak start.. time cuci mata tgk seniors plak yg mostly baya2 aku.. ngeh3~ Btw, please pray for me here ok?  mudah2an senang utk aku timba pelajaran dan perolehi keputusan yg baik utk berjaya dunia akhirat! Alrite that s all from me!😉
P/s: gambar2 tarak yeaa… once klu aku dapat curi dari sesiapa kat fb tu, nnt aku share.. hehehee~

3 thoughts on “UM Minggu Haluan Siswa 2011/2012

    • Hi Hanisah,
      Biokesihatan ni bidang dia meluas.. ada juga belajar sedikit tentang nutrisi tp x mendalam.. kita just belajar basic..

  1. assalamualaikum..akak…sy junior akak…^^…2 sept ni sy masuk..sy ex- pasum..n sy bakal masuk kk4…nak kenal akak boleh??…nak tanya banyak tentang bio health..^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s