Tuala Wanita : Libresse VS Whisper VS Kotex

Haaaa~ Macam hebat je aku nak buat tajuk ni,kan?? Hahahaha~ dah lama juga nak buat pasal tajuk ni tapi asyik tergendala je.. Banyak sangat la dalam kepala otak ni tulis utk blog.. last2 terbengkalai blog aku tuhhh.. Hahahhaa~

Ok, korg pernah pakai semua brand yg aku sebut kat atas tu??? Just for ur info la, aku ni peminat setia Whisper sejak dulu lagi.. Lepas aku dah cuba macam2 masa aku mula2 menerima kehadiran ‘period’ di dalam hidup ku… Setelah perit getir dan segala pengalaman yg mcm2 dgn tuala wanita ni, akhirnya whisper berjaya menambat hatiku.. Sebab whisper sangat2 selesa utk dipakai.. dia xmengeras mcm brand lain.. dan aku dah pakai selama almost 10 years.. Haaa..lama xlama..

Baru baru ni aku ada try jenama Librese Libresse .. Terasa nak cuba sesuatu yg baru. 1st aku pakai, my impression was not that bad.. mcm selesa.. sbb pakai lama2 pun dia xde rasa keras kat bahagian cotton dia.. I said, “hurmm.. ni leh setanding dgn Whisper ni..” tapi I think Libresse mcm kena upgrade lagi byk benda kot.. Bagi aku,upgrade dari segi dia punya length kena panjangkn lagi.. Kalau pasal bab cuci, jgn risau! Librese sgt senang utk dicuci! Mmg senang.. sebab tu aku suka.. Hahhahaa!! Dan satu lagi kenapa anda perlu suka Libresse, sebab ianya MURAH!!!!

Utk overnight, aku prefer pakai Sofy ataupun Laurier yg panjang tu.. sampai 40cm – 41cm.. senang hati.. Nak bocor pun susah.. Tapi aku kurang selesa nak pakai utk harian.. mcm ada perasaan kurang selesa di situ eventhough ianya bagus sbb susah nak bocor belakang.. aku prefer Whisper utk waktu bekerja & Β day heavy flow..

Kotex klu utk hari hari terakhir mmg sesuai la pakai.. tapi satu je aku kurang berkenan dgn kotex sbb dia suka mengeras.. Boleh menyebabkn rasa kurang selesa.. Ahaii…

So, apa plak Favorite korg?? Ehheeiii~πŸ˜‰

5 thoughts on “Tuala Wanita : Libresse VS Whisper VS Kotex

  1. Absolutely!kotex keras!aku skrg pkai libresse for heavy flow..at day n night.. comfort and east to wash!harga xmahal sgt….whisper..aku xmampu…he..walau selesa sgt dipakai…he..so..jgn beli kotex!t sakit kt tuuut..~!!!hehhe..keras!

  2. oh yes! seriously, mmg selesa!! woohoo! U absolutely right about price! Murah, ok?? Hey hey, btw thanks ya for ur spelling for Libresse .. Hahhaha~ gua salah eja daaaa~

  3. saya suk libresse sjak first dtg P tu.saya biasa gna untuk day 1-3 yg maxi bru tu.. yg libresse baru… ada flower2 ..wangi pula.. whisper aq x cba lagi .best ke? if night sya gna yg 32/35 cm tu je.. laurier prnah try.. mnta kat kawan masa emergency tu.. haha… if sofy body fit tu aq x ska la.. kras aq rasa..n pad yg ada net tu paling best… kotex new..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s