My Interview Session! Again and Again~

Hahahaha! Aku rasa dah berapa banyak kali aku dah post ttg interview ni..phewww… Mmg aku ni byk sgt interview dah masuk.. ahaii.. tu la org cakap.. Pengalaman,kan?? So pengalaman ni juga la bagi aku cara2 utk menghadapi interview2 lain.. Hheheheee~

Back to the story.. Pagi ni pergi interview dekat Kiwi Manufacturing Sdn Bhd yg terletak di Jalan Hasil Tampoi.. Pukul 11 pagi ye,kawan2… Sesat juga la nak cari company ni sebab dia located agak dalam.. mmg nak kena pakai map/ lagi up lagi pakai GPS.. hahahaa~ Nasib baik jumpa… Anyway, aku apply jawatan ‘General Clerk cum Receptionist’ (Klik!Klik!!)… Ohohoho.. 1st time utk jawatan ni aku dapat interview call… sbb dah penat aku dok apply utk jawatan2 macam ni, tapi tak ada respond pun dari company2 tu.. huhuhu.. Alhamdulillah yang Kiwi ni nak pulak call aku semalam..

Aku suka dengan Miss Hanim yg interview aku thru call semalam dan hari ni.. Macam senang nak bergaul dengan dia.. macam happy je. Hahaha~ I like my Moment Of Truth with her.. Cantik pun cantik,kan?? Easy going interview la dengan dia.. Yg paling best, dia bagi salam Assalamualaikum sebelum start any conversation.. Jarang nak jumpa orang ucap macam tu sebab mostly semuanya, Hi! Good Morning! Selamat Pagi.. xpun xde ucapan.😦 Miss Hanem pun tanya datang naik apa.. I said, with car.. My dad ada kat luar.. dia cakap, eh u tak nak bawa ayah masuk? kesian dia tunggu luar.. aku cakap,xpe2..sbb dia nak smoking kat luar tu.. Miss Hanim cakap, “sure?? u xnak bawa masuk??” I said, “it’s ok..lagipun nnt dia mesti xnak masuk…” wakakakkaaa~ Sbb menurut Miss Hanim, dulu masa dia pergi interview pun dia selalu bawa parents dia.. UUuuu.. what a good child her parents got..😉 sejuk je perut ibu mengandung,kan?

Well, interview content macam biasa la… Tanya ttg diri, family , previous job and so on.. siapa yg dah pernah pergi interview, tau la apa yg wajib diorg selalu tanya.. hahhaaa~ Miss ada tanya, apa yg dalam diri aku ni nak ubah.. I said ttg communication skill and confident.. and aku ada cakap ttg previous job place ak tu.. Ye la, ttg ada pihak cakap aku ni ‘reserved person’ : org yang suka menyendiri dan banyak diam.. Miss Hanem cakap, ” Pendiam? U rasa diri u pendiam ke? Rasanya org tu salah nilai kot??” wakakakaka!! Aku gelak habis2an… Well, semua aku terangkan yg aku ni macam mana.. I’m more to observe person.. Mula2 kenal, suka tgk perwatakan org macam mana, baru aku rapat.. so nanti, klu aku terpilih, xde la kat situ culture shock tgk aku,kn? Nanti katanya xde semangat team work.. Haiyarkkk…😦

In the end, Interview habis pukul 11.55am.. almost 1hour la juga kat situ.. 15minit isi borang.. hhahaaa~ But, I got a good respond from Miss.. She said,”Frankly, u are in my qualified list yang I rasa suitable for this position.. Dah penat I interview 10 candidates nak cari yg sesuai..Anyway, Just wait a good news from Us this Monday” .. Ahaii.. Hopefully all went well…

Macam syiokk je keja 5hari…9am-5.30pm.. sabtu ahad cuti.. xpernah lagi merasa kerja macm tu.. Berdoa la ye ,Fieza?? Mudah2an yang terbaik itu Allah tunjukkan kat aku~😉

So, Let’s wait until this Monday.. Any good call?? Ehehheee~ Good Luck! And thanks for reading my post! Love from the bottom of Fieza’s heart!! Peace!! Woohooo~!!

P/S: Thanks Baba sebab sudi tolong hantarkan akak pergi interview.. Hehehe.. Setiap kali interview, mesti nak bawa Baba,kan?? Sorry kalau menyusahkan.. ;) 

2 thoughts on “My Interview Session! Again and Again~

  1. alhmdllh…aku ske!mudahan ko dpt job tue…aku da blh bygkn miss hanim tue..org yg senang nk berbincang and processional…good luck fieza!aku doakn yg terbaik utk ko..mmg best dpt keja mcm tue… weekends cuti…pegi pagi blik ptg…ko berusaha!hati suci beb!

    • Alhamdulillah.. ya.. Miss Hanis cakap dia jenis org yg boleh dibawa utk joking2 tapi bila ttg kerja, Work Is Work, Enjoy pun Enjoy.. mana yg priority tu yg penting.. ehehee.. Hopefully gua pun jgn la malas2 klu dapat.. cewaahh.. cakap macam dah dapat je,kn??? hahahahaa!! Insyaallah…😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s