Termination Notice …

Fuhhh~ agak lama juga utk aku tulis entry ni,kn?? hahahaa~ ada la dlm almost 2weeks++ .. Sebenarnya agak kecewa juga dalam hati ttg hal ni.. mcm malas je nak heboh2 kat blog sendri. (Kata blog diari.. tu pun malas nak tulis ka??) Hahaha! So, tonite, dgn bangganya aku bukalah cerita pasal ‘Terminate‘ ni…

Terminate pasal apa?? Of coz pasal kerja, sayang~ hahaha! Tu yg gua bahagia je duduk kat rumah.. Tapi, gua kena jaga kucing2 gua.. ye la, after yg dah berlaku 3minggu lepas tu,kn? Amatlah menyedihkan aku.

Ok, back to the point. Gua dah di’terminate‘kan dari kerja kat farmasi tu atau dalam bahasa Melayu, Diberhentikan. After, 1month juga la.. Org2 yg kat farmasi tu, semua dah macam berperangai pelik pada hari aku nak kena terminate tu.. Aku dah dapat feel bila Kakak tu cakap,”Fieza,nnt pukul 4ptg kena pergi HR.. Diorg nak jumpa” .. Oh,ye ke? Apasal ye?? Maybe sign appointment letter?? Tapi, my intuition more to “hermm.. ni confirm pasal prob2 kat sini dan nak berhentikan aku..”

Pkl 4pm,aku gerak pergi sana dan ddk2 sambil tunggu puan.. Hahahaha.. Honestly la.. Gua mmg dah redha time tu.. sbb aku confirm ttg apa diorg sebab diorg nak jumpa aku.. sbb aku byk ada probs kat situ more benda2 yg ok.. I’m sorry la.. mmg byk yg aku xpuas hati kat situ.. Bila aku yg bergelar ‘Management Trainee‘ ni kurang pendedahan diberikan berbanding dgn ‘Pharmacist Technician(PT)‘ kat situ.. bila diorg (PT) dah reti isi customer detail, aku still lagi diorg xtunjukkan.. Bila si PT dah reti bank-in kan duit dalam bank, aku?? still tercongok lagi kat Cashier.. yg SENTIASA kerja di Cashier. Mmg aku mengaku klu bab2 nak opening cashier, mmg aku lembab kira duit tapi as a CASHIER, I know i can be reliable.. But, tu pun nak kena jadi whole issue ke klu aku slow kat situ? Bila aku langsung xdiberi peluang utk pendedahan yg lain.. Bila aku terasa sangat terasingan aku bila kerja di situ. Bila aku try nak join chat diorg, kadang2 aku ni dibuat mcm tunggul.. I’m sorry? im not friendly ya?? Ask urself 1st,ok?? bila aku try bersuara,mmg korg xnak dgr cakap aku. Ok, FINE! later on, korg complaint aku ni ‘RESERVED PERSON’.. Fuhhh.. mmg panas aku dgr masa aku kat bilik puan masa diberitahu ttg termination ni.. Β aku bukan reserved person.. siapa yg kenal aku, tau aku mcm mn.. mmg aku ni org yg pendiam,mcm xsuka bergaul dgn org.. but I’m more to ‘Observe person’ more than ‘Reserve person’ .. sbb aku suka memerhati dulu tingkah laku seseorg tu sblm aku mula nak rapat dgn diorg.. hey, Thats what me,ok? see mcm mn diorg nak kenal aku kalau peluang pun tak diberi? Aku just tarik nafas saja utk tenangkan diri..

Tapi, main reason diorg cakap diorg nak terminate aku ialah sbb aku ni mcm xsesuai la dgn company.. sbb xde nilai2 customer service yg cukup utk company ni.. Fuhhh.. urat aku timbul satu kat kepala.. hahaha! seriously, mcm lawak pun ada.. sbb rasanya ada org yg lagi teruk kot dari aku??? Tapi, xpe la.. setiap org ada pendapat masing2,kan? Aku just cakap, ini sekadar nak sedapkn hati aku.. sbb aku tau ada sebab lain disebalik tu.. ;D xpela.. Dugaan dan pengalaman bagi aku utk memperbaiki mana salahnya aku.. Aku xberani nak cakap diorg 100% salah sbb aku tau aku pun ada salahnya.. sbb terlampau keras kepala bila aku rasa itu atau ini tidak betul.. pihak diorg pun xleh terima.. well, it’s Ok..

Tapi, utk termination ni, diorg bagi aku pampasan.. Alhamdulilah la… Bersyukur utk aku survive apa yg aku kekurangan time tu.. bila aku ditimpa masalah, at least xde la rasa beban sangat.. Well, sedih mmg sedih bila aku dah xleh nak belajar lagi ttg ubat2an, jumpa customer, bercakap ttg barang2 kesihatan.. Huhuhu.. xpela, Fieza.. bukan rezeki ko kat situ ,kan? Ada rezeki yg lagi baik tgh tunggu ko kat sana.. Insyaallah…πŸ™‚

Ya Allah, Kau tunjukkanlah aku arah kejayaan dan permudahkanlah dugaan aku dan murahkanlah rezeki hamba-Mu ini , ya Allah.. Amin..πŸ˜‰

2 thoughts on “Termination Notice …

  1. be strong!aku pon rs nk bkar itu company..elo2!!!ko da ngadap customer bpe lme..keja kt ichiban,jual printer and hotel!WTF!!aiggooo…nasib dia kc pampasan..alhmdllh….

  2. hahahaa~ I dun wanna state all those works can be my advantage.. msti ada juga masalah timbul.. but, i dun wanna blame all to them.. just I was hoping, they can be more open minded in accepting some1 opinion.. yet, xde la sampai nak terus terminate. xsyiokk.😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s