Cornetto Jam di JB! Lafazkan Dengan Stail~

Ahaii..  Siapa yg baca ni ada pergi Konsert Cornetto Jam,’Lafazkan Dengan Stail‘ kat JB di Plaza Angsana yang dilangsungkan pada June 18,2011?? Hahaha~ Saya pergi ye.. Rugi la pada org2 JB yg tak pergi tu.. Ada Duta Besar Wall’s Cornetto iaitu Akim dan Stacy!! Wohhooo! Dimeriahkan lagi oleh Awi Rafael, Tomok, Taxi, Sofaz dan Azlan& the typewriter.. Even crowd xde la penuh sampai sesak satu plaza tu.. tapi cukup la nak memeriahkan suasana.. Tapi agak pelik juga ye.. kenapa macam xramai org?? maybe penat kot semalam tonton Maharaja Lawak.. xpa la..  tapi show bermula dgn agak lambat sbb 3.30pm baru start..smpi crowd pun menunjukkn rasa marah terhadap pre-show host tu.. Joe dgn partner dia.. ciannn diorg.. tugas diorg just nak panjangkan masa.. diorg yg kena marah2.. hahaha.. lgpun yg bising2 tu budak2… tu la cabarannya jadi Host.. mcm2 kerenah nk kena layan.. org yg xsporting, org yg moody, org yg ceria , org yg sempoi.. mcm2 ada.. apa2pun stil nak bg tepukan utk diorg sbb sudi melayan kerenah kami..😉

Apa2pun, show start dgn lagu tema Cornetto, ‘Jahatnya Cinta’ oleh Stacy dan Akim.. mmg ramai la yg bersorak.. hahahaa! Time tu semua lupa panas dan peluh2 diorg tu.. Lepas tu, Stacy menyanyi solo, diikuti En. Awi Rafael yg sempoii dgn lagu ‘Pulanglah’ itu.. mmg excited habis dia layan peminat2 dia,eh???  Ada juga nampak AR mcm nervous sikit la time habis lagu ‘Pulanglah’ tu.. sebabdia tercabut wayar guitar tu.. menggigil2 tangan nak sambung balik.. After that, AR sambung dgn Lagu ‘I’m Yours’.. sempoii je~ After habis nyanyi, berpeluh2 si AR ni sambil melayan peminat2nya..  hahaha~ Lu rock bro!! after that, show diteruskan dgn artis2 yg lain..


Penat mmg penat oiii~ klu dah berdiri tegak kat situ selama 6jam,kn???  Tapi aku numbkan juga la pinggang dan kakiku itu.. boleh la tahan.. Fuhh~!!  tapi.. Tapi. taaapi… gua ternganga setiap kali tgk Akim nyanyi.. rasa mcm nk suruh dia menyanyi 24jam je . hahhaha!! I’m fall in Love again!! wohooo!! Gilak!! gilak!!! Rasa mcm nak bawa atau lagi tepat Culik Akim,simpan dalam peti besi!! hahahaha!!! 1st time tgk Akim buat show live depan mata,babe!!!! Aku mmg minat dia dari time AF7 dulu…mmg suka cara dia menyanyi… tapi bila dah nampak dia depan mata, dari suka tukar ke Lebih2 suka!! Sangat2 la!! Superb!! Aku xkisah la ko jenis mcm mn, tp gua layan lu babe!!! hahahaa!!! All the best for ur career ya??😉

Dalam pkl 6.45pm, show pun habis… so, mcm tu je la.. xdapat nak tandatangan atau bergambar.. tapi xpe la.. as long, I had fun there!! Thanks to Hot.FM and Wall’s yg menghangatkan kami lebih daripada biasa~!!

Wohooo~!!!!

P/s: Ketahuilah bahawa aku dengan excitednya dah setia menunggu kat Plaza Angsana tu dari pukul 12tgh hari.. Show start pukul 3.30pm.. perghh.. macam nak patah wei pinggang berdiri.. tapi buhsan oo sbb p sorg2.. so agakla mcm org gila sepanjang sebelum show nak start.. hahaha!! Tapi yg penting, Gua EnJoY!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s