Cita-cita saya??? nak jadi ….

korg ada cita2?? mesti ada,kan?? kalau tak ada cita2, mmg susah la hidup korang.. hahaha!! sebab at least, setiap org akan mempunyai satu cita2 yang berlegar2 di kepala akal sejak kecil kagi,kan?? Well, aku pun ada… macam2 aku pasang cita2 dari kecil.. nak jadi doktor la.. nak jadi angkasawan la, nak jadi pharmacist la.. FUHHH! (bak kata Awal Ashaari).. mmg banyak la.. tapi mmg takdir aku, semua tu belum lagi menjadi kenyataan sehingga sekarang ni.. maybe kena kuatkan usaha diri.. =)

apa2 pun, aku nak cerita la sikit.. sebab ada satu cita2 yg dari dulu sampai la sekarang, cita-cita yg memang tak pernah padam dari diari hidup aku .. yang selalu aku angan2kan, yang selalu aku idam2kan, dari umur 5tahun sampai la kesudah ni haa.. 22tahun.. wahahaa~ tua sudah aku ni rupanya.. wakakaa~ cita-cita itu ialah

AKU NAK JADI PENYANYI & PELAKON~!!

Hahahhahaa~ seriously,babe!! gua xtipu sama lu.. muahahha!! mmg itu je la cita2 yg sampai hari ni aku tak penat fikir.. Klu korg nak tau, aku dulu ni kemaruk Linkin Park .. sampaikan dulu, masa kat sekolah, aku pernah jadi gila kejap la.. berdiri atas kerusi, lepas tu melalak lagu Linkin Park kat dalam kelas.. fuhh~ tapi xla kuat.. cuma berdiri je lebih.. lepas gian la org cakap.. even aku practice tau cara2 nak speaking in American English slang.. sampai skrg ada lagi slang yg aku belajar tu.. dah become part of me pun.. and I’m proud of it because it take an effort for me to become like this now~😉 xcukup lagi setakat melalak.. gua ada buat tabung.. 2tahun akan datang..masa tu Form 2,so tabung tu utk birthday present aku yg utk form 4.. Aku tekad nak beli guitar electric.. cewahhh!! gilak dah ni.. ni nak cari org nak tubuhkan band.. hahaha!! akhirnya, bila dah sampai form4, aku ubah fikiran plak.. sebab time tu gua dah kemaruk dgn Bi Rain~!! Chakiya!!!! gua sangat sayang itu lelaki.. hahahhaa!! so, hati gua yg rock ni telah dilembutkan oleh suara K-pop Bi tersayang.. xjadi beli guitar… ahaiii..

Skrg ni pun, aku memang pegang cita2 tu lagi.. aku nak berlakon!!! aku nak juga berlakon!! aku nak pegang watak perempuan jahat. ala2 gangster pun ok.. sbb gua suka berlagak gangster.. hahaa!! tapi gua ni pemalu orgnya.. tapi ada hati nak jadi gangster.. xpahemm~ hahaha! aku suka buat2 macho, senyum sinis, muka taiko, muka  nak maki org, macam2 aku dah buat.. tapi agaknya, klu aku depan camera, mesti mcm shialll malu aku keluarkan.. hahhaha!! tapi seriously brooo.. klu ada org bagi peluang kat gua, gua akan try sedaya upaya tepis malu2 tu.. aku nak explore diri aku lebih2..

Korg tau kenapa aku suka nak jadi pelakon??  sebabnya bila jadi pelakon ni , macam2 watak boleh jadi..1 of my reason aku nak jadi pelakon ialah sbb aku nak jadi semua yg pernah aku cita-citakan.. aku nak try jadi doktor, aku nak try jadi angkasawan, aku nak try jadi Penyiasat, aku nak try jadi CSI, aku nak try jadi anak raja/tuan puteri, nak jadi cashier, tukang cuci, director, penyanyi dan bla bla bla bla blaa.. See?? bukan senang semua cita2 ni nak dipenuhkan dalam realiti, betul x?? Hanya dalam bidang lakonan je semua benda ni boleh dirasai dan dijiwai.. aku ni org yg mudah bosan jika diberi sesuatu benda yg sama.. so aku suka jika diberi kelainan setiap kali klu boleh.. hahhaa~ banyak songeh plakkkk aku ni ehh???
Aku teringin nak beraksi di pentas.. bukan sebab nak glamour.. tapi lebih kepada kepuasan diri sendiri.. di mana,jika kita berusaha sedaya upaya dan layak berdiri di atas sana, kepuasan terhadap hasil titik peluh tu tak dapat nak dibayangkan.. tapi tipu la kalau org tak nak glamour,kn?? semua org mesti terfikir.. but for me, glamour comes next.. biar segala kepayahan dan dugaan aku tempuh berbaloi untuk mencapai dunia glamor..

Ehehehe~  bila si Fieza mula merepek.. macam2 ayat dia keluar.. hahaha!! Apa2 pun , kita doa kepada Allah supaya tunjukkan jalan hidup kita semua ke arah kemuliaan, kejayaan dan keberkatan dunia akhirat. So, nasihat utk diri aku sendiri, aku kena ubah segala cara hidup aku, perangai aku kalau aku nak capai sesuatu kejayaan yang lebih besar!! Azam dan keyakinan yang tinggi itu penting! Go fieza Go!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s