Parvovirus

hurmm.. hari ni aku amik cuti dari kerja .. probably aku kena amik cuti esk jg.. knp??? Sebab kucing aku di tahap ICU.. let me guess.. r u guys laughing or understand me??? bcoz most of the people will laugh when I said, I need to take leave bcoz my kitten/ cat sick, i need to take it to clinic… hurmm.. lagi2 hari ni aku try bagi alasan kat pihak atasan.. ‘ sorry, saya xdapat nak datang kerja hari ni dan maybe esok sbb saya ada ORANG masuk ICU.. aku takut/ xyakin mereka akan terima my excuse if I said yg my cat yg masuk ICU.. i’m sorry, I didn’t mean to lie.. it just that I’m sure you won’t accept it.. My cat is really in serious condition when Vet said, my cat is positive for Parvovirus.. a common viral infection in cat that can cause rapid/sudden death.. FYI, There is no cure for Feline Parvovirus. The symptoms can be treated, and a veterinarian will drip-feed your cat.

Read more: Parvovirus in Cats – VetInfo.

bayangkan intestine kitten aku dah nak rosak disebabkn virus ni??? bila dia buang air besar kerap ada darah.. muntah2.. nak tdo pun xbaring sbb dia kesakitan yg amat sgt… I just xboleh …. xboleh…..

anyway, esk Vet cakap boleh tgk condition dia mcm mn n kita lihat mcm mn pkembangan dia.. Adin, akak doakan Adin kuat semangat yeee?? nnt kita boleh main lidi lagu.. T.T **sedih bila tgk keadaan dia kat klinik dgn drip kat tgn dia n dlm keadaan tdo yg MENYANDAR di dinding… hurmmm.. I just can’t wait to see him tomorrow and wish yg terbaik for him!! Ya Allah, kuatkan semangat kucing aku!! sihatkan tubuh badannya.. Amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s