Interview At Lou Dental Centre!

Hehehehe~ Semalam iaitu Mar 4, 2011 au telah pergi interview di sebuah klinik gigi iaitu Lou Dental Centre at Sutera Utama. Macam xpercaya je kena p interview pkl 6pm.. fuhhh~ berdebar2 sbb ni 1st time aku p interview ptg2 mcm tu.. kekok rasanya.. hahaha!  Otw nak cari klinik tu berpusing2 juga la aku kat Sutera Utama tu.. xnampak signboard nya. Last2 jumpa juga. ala, kat depan tu je yg ak dok pusing2 byk kali.. ceh! Signboard kena halang dengan pokok2..tu yg xnampak..

Then aku masuk ke dalam klinik yg pintu depan dh ditutup separuh..risau kena halau sbb datang lambat.. xbiasa pergi Sutera Utama.. hehehe~ Macam biasala procedure interview.. Isi borang dulu yer,kawan2.. So, ak isi la.. sambil2 tu Receptionist tu bgtau yg doktor tgh ada patient..so kena tunggu dlm 40 minit lagi katanya.. wow! 40minit lama tu.. xpa2.. aku tunggu juga.. aku ddk dlm kereta.. pastu dlm sblm 10minit doktor siap, receptionist panggil suruh masuk ddk dlm for get ready.. Aku pun survey la sekeliling.. Bangunan 3 tingkat, siap ada Lift lagi! fuhhh! dasat!!

So, after doktor turun, interview session pun dimulakan.. mcm biasala.. kena speaking bila doktor bertanya.. lagipun, doctor tu chinese.. very friendly doctor..  but u know la.. bila otak ni dah lama xspeaking english and having conversation in english (dah almost 4years ye ..) otak pun dah berkarat la.. I’ve got no problem to speaking in English if I’m talking to myself.. But I will look like a stupid person if I try to talking with some1.. Well, lack of confident la katakan.. I still need to gain it more and MORE! TALK TO ME IN ENGLISH !! hahahaha!!

Ok,ok.. back to topic..bila dah interview tu, the doctor said, they want receptionist that can speak in Mandarin.. unfortunately I can’t.. I can understand basic Mandarin(since I entered Chinese pre-school) just I can’t speak. but I can speak basic Cantonese! hahaha! so, the doctor offer me as a Nurse.. “Are you keen to be a Nurse?” sure,xkisah pun.. apa2 jenis kerja pun aku leh terima as long bukan house-keeping.. sbb bilik sendri pun xterkemas.. hahhaha~ So, I replied that I’ll think it 1st bcoz I still waiting for answer for my job at Senai as Hotel Receptionist.. apa2 pun kita tunggu dan lihat je la ye next week apa ceritanya yg bakal aku putuskan. hehhee~

Ok, Bye2 for Now!


P/S: habis je interview aku terus gerak p Sutera Mall..shopping kat Carrefour dan beli Pate a Choux.. I really❤ it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s