Cari Rumah Kat Damansara?

Muahahahhaaa~ xleh blah seh aku.. Fieza.. Fieza.. macam2 ko eh? baru je apply.. belum confirm dapat, baby~hahhahahaa!! 

xpela.. aku sekadar nak survey..klu dapat nanti, senang la hati..xpyh nk terburu2.. hahahahaha.. kira2 pun aku dh buat.. semua ak dh get ready.. dlm 2jam aku memikirkan semuanya.. hahahahaa.. tapi kalau leh nak ddk dgn kak shayna.. =D kita sewa bilik sama..ngeh2.. klu ada rezeki lebih, kita kongsi kereta sama..

Kalau la kak shayna dapat baca.. Kak Shayna, andai kata klu saya dapat kerja kat 8TV tu, meh la kita tinggal kat Pelangi Utama Condo…

jarak dari tempat kerja kak Shayna dalam 8-10 minit… nak ke Jusco 1 Utama dlm 800m, nak ke Ikea / Curve dlm 1.4km.. even klu pakai kereta utk p beli brg2 makan/dapur or nk tgk wayang pun, kita dpt jimat duit minyak,kn? xjauh pun nk guna minyak byk2… skrg minyak pun dh naik..uhuhuhu… klu saya bawa keta, nnt kita share byr duit kereta nk x? 65%-35% nk?? klu gaji saya sekian maklum, agak susah saya nk biayai kereta tu sorg2.. huhuhuhu.. 

btw kak shayna, kita ddk 1 room nk? yg dh fully furnish..siapa ada washing machine, tv bla bla bla.. saya fikir utk 1 year ni better kita rent a room n share.. why? here’s the reasons:

  1. Kita kerja pun xtetap lagi.. Saya belum tentu nak cnue working at there..mana tau klu2 saya dpt twrn further study kn?
  2. Kak shayna pun tgh 1year contract dgn ACS.. stil not permanent yet.. we still not sure yet on our future rite? in the other hand, bila kak shayna dh jadi permanent kat ACS tu, baru kita pindah rumah baru.. maybe kat Condo idaman kak shayna?? hehehehe.. within 1 year yg kita share room tu, leh la kita simpan duit utk future house kita.. so, bila kita move in, kita dh dpt beli semua barang..
  • Washing machine(most important!!),
  • tilam, katil, bantal,
  • almari,
  • TV(2nd important!),
  • meja makan
  • accessories like curtain, sofa blabla bla…

3. mcm saya mention kat atas, kita kumpul duit..survey2 tmpt yg terbaik.. 1 year tuh.. byk masa leh kita enjoy…          lagipun bila kita share room + rent lagi, byk kita leh jimat duit kita kan kak shayna? nnt nk blk rumah kat negeri masing2 pun kita always OKB(ingat lagi??Orang kaya Baru).. sbb kita save money kat situ.. tambahan lagi lagi, kak shayna leh save utk duit kawin~! wohoooo!! gaji kak shayna byk..over rm2600.. bygkn just rm 300 kak shayna spend for rent+utilities per month!! baki tu yg RM2300?? masuk tabung bank..kawin~ ok???kira2 dlm RM1200 kak shayna simpan every month, after 1 year, Kak shayna ada berapa dlm akaun?? RM14,400!! Muahahahhaa~ Kak Shayna Org Kaya!!!

Hahhahaa.. saya plak yg semangat.. ni la bila org dh merancang, ada ke dlm kepala otak tu fikir macam2.. klu jadi, mudah2an semuanya ok… 

Semangat aku tulis utk kak shayna.. mcm dia baca.. muahahahhaa.. xpe la.. if aku dpt kerja kat area Bandar Utama tu, aku try bincang dgn kak shayna.. hhahahaa~ ni dah penuh semangat nih!!

ok la.. chow dulu!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s