Wah!! Lamanya xbuka Blog!

pejam celik(2x) akhirnya dh 2011..sedar xsedar dah 22tahun aku hidup..fuhh!! banyak juga dugaan aku hadapi.. tapi mcm xsedar plak aku dh lalui semua tu..ahahaha… dari budak yg baru abis SPM(2006), pastu jadi Budak Diploma(2007-2010) sampai la penganggur sejati(Sept 2010-Jan2011) ni.. aiyayaaa~

pening kepala den dok pkiq nk cari kerja.. apa?korg tanya asal xsambung study?? niat di HATI ni amatla berbesar hati nak further study..but unfortunately, pelbagai pihak bagi cadangan,”KERJA! Sebab RAMAI PENGANGGUR sekarang ni.. terutamanya budak2 DEGREE..” auch.. abih yg aku ni Diploma, mcm mn?? susah wei nak cari kerja.. sbb mostly corporate company would like to take Bachelor student..uhukkk..

aku mampu apply yg takat bdk2 SPM tu punya kerja at the moment..aku pening bila dh naik turun syarikat sna sini.. asal diorg xnak offer aku sumthing yg related with my diploma eh??i mean based on salary range la,Bos.. penat saya belajar 3tahun,amik PTPTN,xkan nak bagi gaji RMRM750-900, 6days working, no allowance?? reality is just too hurt. If u dun have experience, thats ur salary.. jeng3~ tu yg aku dok nganggur..tension..lagipun aku klu leh nk further study klu xde tawaran kerja yg leh jamin masa depan aku.. bunyi mcm aku ni memilih sgt kerja,kn?? hahahahaa~


Aku dh penat nk jadi promoter.. jadi kuli dgn bos yg suka pandang rendah dgn pekrjanya sendiri.. even customer nmpk promoter, diorg layan mcm promoter ni org bangang..aish.. but not most of them la.. 10% mcm tu..tapi dh cukup buat malam aku terganggu dgn kata2 dan riak muka meraka..muahahaha.. tapi melayan customer adalah satu kerja yg sangat best..sbb kat situ la ko boleh cakap panjg lebar,merepek bukan2 pun dorg percaya..ya la sbb as ambassador for that product..ngeh3~ tapi xde la merepek bukn2..bila dh xtau nk ckp apa,dtg la merepek-ness nya tu..ho3~ =P
Tapi, apa2 pun, aku mengharapkan TAHUN 2011 ni boleh memberi aku peluang berjaya dalam hidup sebagai seorg insan..tabah menghadapi dugaan dan buktikan aku boleh hidup berdikari!!
Ok,that’s all from me FOLKS~ see u again with latest post..(tu pun klu rajin nk update blog)..muahahaha~ Peace babeh! v^^v

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s