Review: KL Gangster & Isu Pekida nak Saman Syamsul Yusof??

hailo, babehsss~! ehehehee.. ok, in the mood mcm ni pun, aku try utk happykn diri aku after lepas apa yg jadi.. Ok.. meh jom kita cite pasal review ‘KL Gangster’ ni.. ohohooo.. cadang masa trailer dia keluar, aku nk tgk masa 1st day cite masuk panggung.. tapi xdpt sbb apa yg dah berlaku tu.. tapi, apa yg mbuatkan aku gagah jg tgk cite Syamsul Yusof ni( klon TOP Big Bang, wakakaka!!, bikin gua bling2 tgk SY dlm cite ni.. Very the HOT yoooo~ kepala botakkkkk~)  ialah sbb aku dgr kat berita ringkas ERA yg PEKIDA nak saman SY ni atas2 sbb menyiarkan kod2 rahsia diorg dan diorg minta filem ni dieditkn semula.. waaahh~ hati gua panas n membara je dgr pasal ni weeii~ makin semangat aku nk tgk sebelum apa2 editing part akan berlaku….

So, abis keja pukul 5 tu, terus aku p UMall dan berlari2 ke MBO cinema ticket counter tu…. fuhhh~ tgk2 pkl 7pm start..yg pkl 5pm xsempat.. baru habis keja time tu.. eheheee~ so, nak dijadikan cite pjg aku ni pendek, my komen ttg KL Gangster ni, mmg membarakan lagi semangat gua yg mmg gangster dlm percakapan utk jadi lebih gangster lagi.. ‘Gua ingat Lu dah mampoooss~!’ – “skrg ni xkira lu ayahanda ka, lu abg long ka, ini KL gua yg pegang!” perghhh.. ayat yg biasa aku n 14-G babes cakap masa aku ddk hostel dulu.. sorry la, I’m the Ayahanda.. Abg long dah masuk U la plak.. hahaa~ Salute to SY sbb boleh buat movie yg menarik minat org utk p masuk wayang tgk cite melayu.. tapi, yes.. ada jg kekurangannya.. bagi pendapat aku, klu cite ni dipanjangkn sikit dalam lagi 30 minit pun rasanya lagi hebot kot cite ni digarapkn.. sbb mmg rata2 yg komen ttg cite ni ialah MEREKA KONPIUS TTG STATUS SHARK. sbb dia speaking baik punya mcm Taiko cina… xtau sama ada mak dia tu cina atau apa… tapi gua suka lu punya Tattoo la ,Shark…. (tattoo haram yerr utk Umat ISlam.. so,jauhkan dari membuatnya,ok??) Klu SY leh cite sikit apa asal usul Shark ,dan  perbaiki sikit lagi dari mutu editing bab2  fighting … rasanya better klu xde slow motion.. n cara style lawan… dah ok cuma nak bagi nampak hebat lagi :) ..

Tak dilupakan lakonan kelakar pecah hidung iaitu Zizan , mmg penyeri citer ni.. ABg Long Dil kita yeee~ mmg korg akan sentiasa tersengih sorg2 tgh lawak si Zizan ni.. hahaha!! n of cozzzz~ Hero dlm cite ni…. Aaron Aziz n Adi Putra.. nice job sbb I can see a big improvement in ur bodies.. ni mmg exercise betul2 utk filem ni ye??? hehee.. mantapp babe badan… baru nmpk hebat utk berlawan,kn??

Stars??? dari pada 5 *, aku klu leh nak kasi 55 stars!! wakakakaa!!! seriusly, eventhough mmg xdpt nk lawan Hollywood or Hong Kong movie, tapi I’m proud that anak Malaysia leh bikin gua panas dan excited kat dlm panggung tu.. ehehee~ sbb U’ve shown that kita pun ada movie yg boleh dibanggakan ..(pada yg stil jadi Haters Malay movie, ermmm.. kena fikir balik.. :P ) Apa2 pun, gua give a big salute to SY and para pelakon di dlm KL Gangster! Lu rock babes!!

Stars : 4.9**** 

P/s : to En. Syamsul Yusof, pasal PEKIDA tu, I think it just propaganda je kn???? ;) sbb isu2 mcm ni mmg boleh tarik ramai org p masuk panggung… macam aku la.. takut cite kena edit, cepat2 aku beli tiket tgk.. hehehee~ tapi xkisah la.. janji gua happy tgk cite ni.. wohhooooo~ !!  

Ni ada sikit dialog2 dalam KL Gangster yg skrg ni mmg tgh panas la dlm FB n Twitter.. hahaha~ Jom2 kita baca.. 

“Amacam cuti panjang?? Best??”‎
“cuti suda abis, bro “..**senyum sinis**“lu kalau gua potong lu 18 baru lu tau erti penyesalan”

“abg long bukit bintang, smnjk aku korek hidung dia baek teros resdong dia tu!”
“sayur kita jual satu kilo 3,4 ribu bro!ini sayur satu kilo 3 ringgit pun lu mau jual kah?”
“lu sapa wa mau goyang ? sebelum lu pakai itu tatu, wa sudah pegi perang laa ! “
“Abg Besar sudah keluar, Wa ingat Lu sudah Mampoos.”
“Lu kasi Gua mati dulu la baru Gua diam!”
“Wa dengar lu gangster dragon .. Tapi lu sudah sangkut sini. Ape cerita? Itu tak cukup gangster lagi maa~”
“Lu ada bukti ka ? kalau lu ada, lu panggil itu tiga paku turun ahh ! kasi gari wa punya tangan !  “
“Abg tak Abg.. Siapa kacau, Pecah!” 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s